Företagsstäd

Att driva ett företag innebär mycket arbete. Det spelar sällan någon roll om det är ett litet eller stort företag som man står bakom. Alla verksamheter kräver sitt och då kan det vara svårt att få tiden att räcka till.

För att du och din personal ska få en bra arbetsmiljö är det viktigt att er arbetsplats är ren och välstädad.

Att städa själv är naturligtvis ett alternativ, men genom att anlita en professionell städfirma Malmö slipper du tänka på städningen och får ett garanterat bra resultat.

Idag använder sig majoriteten av alla företag av företagsstädning av en städfirma. När du anlitar ett städföretag är det viktigt att du väljer ett som du verkligen känner dig trygg med.

En utomstående person ska komma in på verksamheten och få tillgång till ett flertal rum.

Då är tillit mycket viktigt. Företagsstädning är en tjänst som idag erbjuds av majoriteten av alla städföretag och som går ut på att hålla det snyggt på arbetsplatsen.

Företagsstädning kan inkludera alla typer av företag, t.ex. kontor, förskolor, restauranger, butiker och mycket mer.

Vad ingår i en företagsstädning?

I hemmet har de allra flesta människor samma behov av städning, men på en arbetsplats kan behoven skilja sig väldigt mycket.

Ett kontor med tre anställda behöver inte samma städning som ett lager där 20 personer vistas varje dag.

När du anlitar en städfirma för företagsstädning brukar städinstruktionerna att skrivas utifrån era önskemål.

Tillsammans med städfirman går ni igenom vad som behövs och hur ofta du behöver hjälp.

Städmoment kan vara allt från dammsugning och moppning av golv, till rengöring av skrivbord, reception eller in/ut plockning av disk.

Vad kostar en företagsstädning?

Precis som när det kommer till innehållet i städningen så varierar priset väldigt mycket. Städfirmor kan även ha olika prissättningar där vissa väljer ett fast pris och andra betalar per timme.

Det vanligaste är att man tittar på storleken på den yta som ska städas och hur ofta städningen ska äga rum. Vilka städmoment som man vill ha med kommer också att påverka priset.

Vid företagsstädning brukar städfirman komma ut till platsen för att prata mer och titta på lokalen.

På så sätt är det lättare att bilda sig en uppfattning och skriva en offert som är så korrekt som möjligt. Dessa besök brukar vara kostnadsfria och du blir inte bunden till offerten för att du har efterfrågat den.

Pris utan moms

Företagare har inte möjlighet att använda sig av RUT-avdraget om städningen ska faktureras och utföras på företaget. Här finns istället möjlighet att dra av momsen, vilket ger ett lite billigare pris.

Kom ihåg att städning under kvällstid oftast ger ett högre pris än om du kan ta emot personalen under dagen.

OBS! Se till att du alltid skriver avtal med städfirman som du väljer att anlita. På så sätt är ni båda med på vad som gäller och vilka villkor som finns för båda parter.

Städfirman ska också kunna uppvisa att det finns en bra och ordentlig försäkring som täcker sak och personskador.

Frågor med svar

Kan man använda rut-avdraget som företagare?

Nej, men däremot så kan ett företag dra av momsen.

Vad kostar företagsstädning i Malmö?

Ett ca pris för företagsstäd i Malmö ligger runt 400 och 500 SEK per 50 kvadratmeter (efter rut-avdrag) per tillfälle. Priset varierar dock från företag till företag men framförallat på vad du väljer att ha med i städpaketet.

Vilken är den bästa städfirman i Malmö för företagsstäd?

Vi har testat 50+ städfirmor i Malmö. Bäst service, miljövänliga produkter och bra priser- Priset går till Alexboj Städ. Telefonnummer 073-800 01 46 (Öppet vardagar mellan 08.00-17.00)